Visby runt – shoppingtur

Visby 0 M

Vaknade till en het sommardag (upp mot 30 grader). Efter frukost och dusch enligt nutiden; ”kreditkortsköp” istället för 5-kronor. Man tar helt enkelt ett förladdat kort med sig in i duschen och blippar på varmvatten mellan tvålningarna – 10:-/blipp. Klarade det på ett blipp. Det var tider då vi duschade med alla barnen och klarade oss på en 5-krona. Snabbduschar värda sitt namn med andra ord.

Ersättning för 5-kronors duscharna. Kreditkortet får följa med i duschen.

Sedan tog vi minicyklarna för att åka och handla. I Visby är allt uppför från hamnen men väl uppe så hade vi cyklarna som avlastning för alla inköp. Tur det!

  • Claes Ohlsson; cykellås, plastbackar för stuv, liten skruvdragare m.m…
  • Kjell & Co; elektrisk äggkokare
  • MQ; Shortsförrådet fylldes på för halva priset (hade inte räknat med detta vädret)
  • Apotek; ögondroppar för min allergi
  • Systemet; Prosecco för att fylla upp vår stora vinkyl (hygge)
  • ICA Supermarket; matförrådet fylldes på

Väl tillbaka igen så stuvade undan och mörka moln hopade sig snabbt med regn och åska i. Vi käkade lunch inne båten. Vi har faktiskt inte tagit upp vårt sittbrunnstält på hela resan – ännu…

Åska och regn på ingång. Första ovädret hittills.

Medan det regnade och åskade på håll blev det en välbehövlig tupplur.

På kvällen, på väg till restaurang, möttes vi av ett ungt par med en 10-veckors bebis vid vår båt som stod och beundrade den och ville veta hur den seglade. Så kul!

Vi käkade på Munkällaren. Supergott Skagentoast och Lammrostbiff (179:- meny!) rikligt med potatisgratäng. Härligt gott. 

Visby är fullt med mysiga restauranger och uteserveringar.

Det kom en skur och under tiden fyllde vi på saker vi missat handla i den lilla matbutiken på Stortorget. Fantastiskt välsorterat med bra priser. 

Visby är verkligen underbart mysigt!

Väl tillbaka i båten förberedde vi lunchsallad för en hel dags segling i friska vindar. Pasta o skinksallad med nektarin och vitlökssås. Mats fick ta en extratur med cykeln till den lilla butiken då vi missat att köpa pasta. Det blev full pott på träningsappen den dagen för Mats.

Natti natti!