Simrishamn – vi gör oss hemmastadda

Simrishamn 30/6 – 2/7, 0 M

Vi är inblåsta. Kan vara helt OK men helt plötsligt känns det stressig även med en hel vecka kvar av semestern. Det ser ut att hålla i sig med blåsandet ett bra tag.

Sittbrunnstältet kom upp så vi kunde sitta i sittbrunnen och äta frukost. Långbyxorna är också på för nu är det helt andra temperaturer än gårdagens 30 grader.

Regn och åskväder kom och gick under dagen.

Mats fixade med ny in- och ut checkning och fick ett nytt elkort. Det visade sig att det förra kortet förmodligen inte var laddat, för med det nya kortet verkar det gå åt rimliga nivåer.

Jag satt och jobbade både med sidan och med administration. Tiden går snabbt då och plötsligt var det eftermiddag.

Det mesta regnet verkade ha passerat över och vi cyklade upp till ”city” och shoppade lite. Två fina skjortor till Mats (en Hawaii och en jeans-skjorta) och jag köpte en t-shirt.

När vi kom ut verkade någon ha försökt att få upp låset på de små minicyklarna vi har med oss ombord.

Vi cyklade till ICA och handlade, därefter till båten igen. Lyxar till det när det bara är vi så vi gick på restaurang igen; Hickory Grill. God mat, lite seg service och inte full pott.

Många nationaliteter i hamnen.

Tisdag

Det blåser mycket! Prognosen ser dyster ut och nu är det fortsatt blåsigt även på onsdag, som hade en bättre prognos förut. Nu kikar vi på SMHI-vädret varje timma under dagen.

Efter frukost (med perfekta ägg), är det gästhamnsdusch för oss båda, Härligt! Inga 5-kronor eller blipp-kort. Lite extra poäng till gästhamnen.

Vi städade i båten. Sittbrunnen som varit vårt tillhåll i två veckor är skinande ren.

Stekte potatis och korv till lunch och jag fick koppla loss spisen i sin upphängning eftersom båten lutar i den hårda blåsten, i hamnen! 12-17m/s.

Blev en tur till city igen för att handla lite mat för avgång onsdag morgon. Vi måste dra iväg och vi hoppas på ett litet hål i blåsandet.

På vägen hamnade vi en kombinerad pynt- och fotoaffär (!?) där Mats hittade en ny kikare på utförsäljning. Den andra är uttjänad i plasten och går inte att hålla i längre för att den är så klibbig.

När Mats drog till Ica åkte jag till en drop-in frisör och fick en välbehövlig klippning.

Vi bestämde oss för att testa ytterligare en restaurang och det blev ”en gaffel kort”. Lammrostbiff och Spätta. Riktigt gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *