Byxelkork – Kalmar

Byxelkrok – Kalmar 46 M

Vaknade till strålande sol. Åt frukost med ägg från vår nyköpta elektriska äggkokare. Äggen blev helt perfekta och vi sparar både en massa tid, vatten och gasol. Ett riktigt bra köp för 49 spänn.

Därefter var det dags att släppa tamparna och dra ner mot Kalmar. 

Kalmar sund är lååångt och det tog 7-8 timmar att komma till Kalmar, d.v.s halvvägs igenom sundet. På vägen passerar man den spännande ön Blå Jungfrun där häxorna lär ha hållit till på 1500-talet och samlats för att hålla stora möten.

Blå Jungfrun eller kanske Blåkulla? En mytomspunnen ö är det i varje fall.
Lite segling varvat med motorgång genom Kalmar sund.

Lång väg att gå med ömsom segling och motorgång. Mycket sol i sittbrunnen och bikinisegling. 

Ölandsbron i sikte i de varma Afrikavindarna.

La till i Kalmar som välkomnar besökare a’la Hollywood stil (skylten) och med mötande hamnpersonal på gummijolle. Vi fick en bra plats precis vid altanen på Clarion Packhuset. 

Vi tog våra små cyklar upp till stationen och buss upp till mamma. Vi myste på hennes fina balkong och jag och Mats passade på att duscha i en hemmadusch. Långt från 5-kronor eller blippkort. Det är efterlängtat och känns lyxigt efter två veckor på båt. 

Vi beställde pizzor för hemleverans som visade sig ha världens längsta leveranstid. Det berodde på en rad faktorer; den indiska chauffören saknade förmodligen både gps och lokalsinne. Det tillsammans med bristande språkkunskaper på både svenska och engelska, som vi märkte när han ringde upprepade gånger för att be om adressen. Efter ca 1 1/2 timme med spaning från mammas balkong såg vi äntligen pizzabilen i korsningen nedanför. Vi viftade för fullt när han började att köra i totalt motsatt riktning. Vi lyckades hejda honom och pizzorna blev till slut levererade. Det var svårt att skälla på den stackars chauffören och jag prutade 30:-  Pizzorna var hyfsat varma och f.f.a goda. 

Vi cyklade tillbaka till båten från mamma – 3 km. Gick fint trots världens minsta hjul på cyklarna. Bra motion. 

Bra utslag på träningsklockan igen.