Spaghetti med musslor och rostade tomater

Ingredienser:

  • 1 ask cocktailtomater
  • 1 st röd chili
  • ½ förp timjan
  • 1 förp musslor
  • 180 g spaghetti
  • ½ förp salladslök
  • 1 tsk olivolja
  • 2 klyfta vitlök
  • 1 krm socker
  • ½ tsk salt
  • svartpeppar
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • 1 msk olivolja

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 225 grader.
  2. Halvera tomater. Lägg i en liten smord ugnsform. Blanda med lite olivolja, socker, salt och nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen 15-20 min.
  3. Koka upp saltat vatten till pastakoket.
  4. Finhacka chili, vitlök och timjan. Häll av musslor. Strimla salladslök. (Här kan man lägga chili och vitlök på en del av plåten istället för steg 6 och spara disk.)
  5. Koka spaghetti enligt anvisning på förpackningen.
  6. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Fräs vitlök och chili på medelhög värme 2-3 min.
  7. Vänd ner rostade tomater, musslor, hackad timjan, salladslök och avrunnen pasta. Smaka av med lite flingsalt och nymald svartpeppar.
  8. Servera direkt.