På väg till Västerås

Lördag den 15/6-2019

Höllviken – Västerås 620 km

I en liten skåpbil som vi hyrt, startade vårt nya seglingsäventyr kl 7 på morgonen. Längs E4:an var vi ganska ensamma med att köra en liten typisk hantverkarbil, stuvad till bristningsgränsen. Nåja, det är en första gång för allting.

Vi kom fram vid halv två tiden, i strålande solsken och ca 30°och i hamnen låg Cordula och såg så fin ut. Vi monterade seglen, rullgenua som är nästan ny och storen utan lattor, också den väldigt fin. 

Motortimmar cirka 1685 h. 

Provtur: segelsättningen gick lite tungt. Leif minskade mastkrummet och därefter gick det mycket bättre. Vi noterade att tack-funktionen på autopiloten inte fungerade på ena hållet. 

Vi noterade att kylen inte fungerade som den skulle. Den ville inte gå igång när den inte får landström eller motorladdning. Men annars verkar den fungera. Vi noterade också att den lilla plattan har väldigt dålig effekt, behöver nog rensas. 

Båtpackning a’la Lindh

Efter att ha gjort upp och överfört pengar lassade vi in all packning i båten och Gisela körde bilen in till hamnen i Västerås. Leif körde Gisela tillbaka. 

Vi körde därefter för motor in till Västerås för vi fått låna plats 32 i hamnen. 

Kylen fungerar riktigt dåligt. 

Vi noterar också att masttoppslanternorna, både tricoloren och ankarlanternan är ur funktion. 

Duschen på akterspegeln fungerar dåligt. Bajonettfattningen är kass och duschslangen fastnar inte. Går inte att fixa lätt. 

Vi började att packa in vår stora packning och vid halv ett på natten orkade vi inte längre. Vi duschade av oss med bryggvattnet på däck som bara hade kallvatten.