En dag i Dieppe

220701

Dieppe

Det är första juli och vi har varit ute precis en månad nu. Vi har tagit oss ca 850 distans söderut. Nu är vi i Normandie, det fjärde landet på vår resa och den franska kusten är lång. Förmodligen lika många distans till.

En liten bild av den långa franska kusten.

Efter en dag som igår är vi glada för att vara i hamn och ta det lugnt en dag. Det står bl.a duscha och ta en runda i byn på schemat.

Det är kallt ute och bara 14,5 grader i vattnet. Vi har inte badat i havet ännu. Vi hade nog trott att det skulle vara varmare och det ser inte ut att bli någon skillnad de kommande dagarna.

Att duscha är ett litet företag och särskilt nu när hamnkontoret ligger 800 meter bort. Det tar ca 10 minuter att gå dit. Med två kassar, en med duschprylar och fönen, den andra kassen med rena kläder, men ingen handduk skulle det visa sig när jag kom ut ur duschen😳 Oops! Mats fick sig en extra och ofrivillig motionsrunda till hamnkontoret men fick som bonus se när fiskebåten lossade sin fångst vid kajen. Slutet gott!

Tillsammans med Anders och Carina utforskar vi den fina byn. Små gator med fina gatuhus. En stor strand med klappersten. Vid stranden står minnesmonument och den bär sina spår efter 2:a Världskriget – många kanadensiska soldater stupade här.

Vi fikar på ett café och handlar sedan på Carrefour och i en fin grönsaksbutik som låg längs gatan tillbaka till hamnen.

Dieppe känns genuin och är hittills den mysigaste hamnen vi besökt, tycker jag.

Vi går sedan upp till en av de många hamnrestaurangerna för att luncha. Efter mycket om och men, och googlande av vad dagens meny egentligen bestod av, beställde vi till slut en hamburgare. Slutet gott!

Vi tog det säkra kortet till slut!

Vi grillade på kvällen och åt sedan efterrätt gemensamt med Anders och Carina – det blev Beligiska jordgubbar med Crème Normandie till . Det beslutades efter noggrann genomgång av alla parametrar att vi drar till Le Havre som nästa hamn. Ännu en lång dag till havs framför oss.

Fruktbutiken längs gatan

4 svar på ”En dag i Dieppe”

 1. Så härliga bilder och vilken fin resrutt. Hoppas vädret står er bi. Matbilder o recept kan ju definitivt bli en matkasse a la Gisela&Mats.
  Själva har vi botaniserat i å o insjö med införskaffad SUP. Riktigt kul. Välkomna till Småland när ni är tillbaka
  Sölve o Lena

  1. Hej Sölve och Lena!
   Kul att ni är här, på Sailaway – så glad jag blir:-) Har varit lite glapp med uppdatering på sidan, med långa resdagar och nya beslut ombord. Vi seglar vidare men på ny kurs och mot nya mål. Jag hade hoppats på att utveckla båtmaten lite mer framöver – det kommer.
   Så kul att ni SUP’ar – vi har en med ombord men varken den eller dingen har varit i sjön ännu. Inte vi heller för den delen. Vi har bra väder just nu men det går inte riktigt att stanna och bada ute på Nordsjön, som alltid verkar röra på sig mycket och med en temperatur på 17° just nu;-)
   Ha det så skönt i Småland och njut av svenska sommaren. Vi kommer gärna på besök till Småland.

 2. Hej Gisela och Mats!
  Vi har följt er på Cordula i några veckor och tänkt ”presentera” oss långt tidigare! Jag (Brita, körkompis med Monica på PW ) och min man Jürgen hade förmånen att få vara co-crew på Cordula 3 och 4. Vi seglade varje vår och höst under 10 års tid i Medelhavet, med våra ungdomsvänner Birgitta och Nisse Bodin. Såå många underbara minnen! Jag blev helt lycklig när jag förstod att det var ”vår” Cordula som M och U hade träffat och ringde genast Nisse som blev lika lycklig! Hoppas att det är ok att vi följer er nu och låtsas att vi är co-crew igen 😁
  Kära hälsningar från Jürgen och mig 🇸🇪👌

  1. Hej Brita och Jürgen!
   Det var verkligen roligt att höra att ni följer med oss ombord här på Cordula – varmt välkomna❣️ Härligt att höra att ni har fina minnen med henne. Tänk vad en båt kan skänka mycket känslor och glädje. Vi trivs verkligen bra med Cordula och det känns tryggt och bra ombord, även i bråkiga vatten. Vi är ute på långtur, och det var 39 dagar sedan vi lämnade hemmahamn. Vi hade en plan på att lämna henne efter säsongen någonstans och sedan segla under några veckor under vår och höst. Nu har vi tänkt om, vänder om, och Cordula tar oss hem igen till svenska och nordiska vatten. Vi seglar just nu på Nordsjön med siktet mot skärgården i Bohuslän, för att av njuta sensommaren där. Vi slipper också att lämna Cordula och få ha henne nära oss❤️
   Varma hälsningar mitt ute på Nordsjön från Gisela & Mats🥰

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *