Andra semestern – mot Bohuslän!

Lomma – Höganäs 42 M

Onsdag den 21/8

Vädret ser lovande ut ett tag framöver – vilken start på vår andra semesteretapp så här på sensommaren. Vi packar och stuvar båten för några veckors segling. Gummijollen som hängde med på köpet, och som ännu inte har varit uppblåst får vi kanske chansen att testa i Bohuslän, som är målet för seglingen. Allt stuvas in i båten.

Väl stuvat och organiserat i kylen.

Vi lägger ut ganska exakt kl 15 med kurs norrut. Det blåser 7 m/s rätt emot. Motorgång. Mellan Ven och Helsingör får vi lite mer gynnsam vinkel och satte segel. Det var en vacker solnedgång bakom Kronborgsslott.

Kyrkbacken på Ven i fin kvällssol.
Nöjd semesterfirare i kvällssol.

Mitt i all packning och stuvning hade vi inte förberett för kvällsmat och v behövde mat. Gärna varm mat och jag bestämde mig för att se vad man kan få ihop under gång på spisen. Det blev lök, vitlök, kryddor och tomatpuré tillsammans med ris som fick puttra ihop på den frikopplade spisen. Det började att blåsa upp allt mer.

Man blir inte så kräsen till sjöss och maten smakade fantastisk att äta i sittbrunnen med skål och sked. Jag själv var lite nöjd med att ha stått inne under gång och gung och snott ihop en varmrätt. En stjärna till mig, men kanske inte till båtköket, ännu…;-)

Svart som natten på havet med Höganäs i bakgrunden av våra lysande instrument.

Vi hade en tanke på att gå norrut under hela natten, men allt eftersom det blev mörkare så inser man utmaningen med nattsegling. Men ser helt enkelt inte så bra och våra ögon är lite äldre sedan vi nattseglade sist.

Vi siktade då in oss på ett par timmars sömn i Höganäs och la till när det var becksvart. Det var svårt att se pålarna i vattnet när vi gick in i hamnen, trots en liten strålkastare att lysa med. Vi la till tryggt på en grön plats och slocknade i princip direkt.