Slussar ut

220719

Gieselau kanal – Heiligenhafen 66 M

Vi stiger upp kl. 6, till en klar och sval morgon. Förbereder frukost, släpper tampar 6.45 och äter sedan frukosten under gång.

Älvdans i kanalen när vi ska lämna.

Det är ganska mycket trafik i kanalen och det blir bara allt varmare för varje minut

Vi möter morgonen i Kielkanalen.

Vi möter även en hel del militärbåtar och man kan inte låta bli att tänka på det spända läget som råder just nu.

Fullt med besättning i masterna.

När vi var framme vid slussen vid 11.30 ropade vi in på VHF och strax därefter skiftade ljuset om till vitt in till slussen och det var bara att köra in direkt, efter det stora lastfartyget. Vilken tajming.

Temperaturen hade nu letat sig upp mot närmare 30° och det var varmt när vi kom ut ur slussen. Vi bestämmer oss för att vara på havet och gå vidare mot Heilienhafen. På vägen sätter vi upp vår Bimini – det var skönt! Vi går för motor och den lilla vind vi hade, var rakt emot.

Sittbrunnen – vårt styr- och navigeringsrum, vardagsrum, matrum och ibland sovrum. Här serveras i princip alla måltider.

Lunch i sittbrunnen. (alkoholfri öl, för den som undrar;-)

När vi kom fram mot inloppet til Heiligenhafen låg där flera uppankrade båtar i viken. Det kändes som en mycket bättre idé att ligga på svaj istället för att gå in i en stekhet hamn. Vi bestämde oss för att släppa i vårt nya delta-ankare för första gången. Den bet direkt! Vi fixade lite med vår snubberlina, som avlastar draget på kättingen från båten. Det verkade fungera bra också.

Vi njöt av sommarens första ordentliga havsbad, utan badkläder och sedan med en dusch på akterdäck. Det blev en härlig solnedgång från sittbrunnen och vi satt ute till midnatt. Vilken dag och kväll!

Vi har gått igenom den långa Kielkanalen och är ute på platt vatten igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *