Mot Danmark

220720

Heiligenhafen – Gedser 38,9 M

Upp tidigt och lättade vårt ankar. Vi har legat tryggt för vårt Delta, som var ordentligt lerigt när vi fick upp det. Blev lite svabb för att få bort stora lerklumpar.

Det blåste ca 4 m/s och vi ville prova om det gick att segla med biminin. Vi hissade våra segel och seglade, väldigt sakta en stund. Det fungerade bra förutom att man inte kan se storseglet, hur det står och hur det ser ut när man rullar in. Något vi måste ha järnkoll på så att det inte kinkar sig vid utrullningen sedan. Det har vi lärt oss den hårda vägen.

Allt eftersom vi kommer norrut blir det mindre trafik på VHF’en De stora trafiklederna som ska passeras gör vi också enkelt – det är inte så mycket ”tung” trafik längre. Det går att slappna av mera.

Danska gästflaggan hissas.

Vi är i lugnare vatten.

När vi kom fram till Gedser fanns det gott om plats och det var bara att välja och vraka. Det är riktigt varmt, ca 32°. När vi lagt till är det en befrielse att vi kan hålla oss under vår Bimini.

Det hjälper inte riktigt och jag mår inte riktigt bra. Båten gungar lite mer än vanligt, känns det som. Den ligger fint stilla i hamn mellan pålar och det är en reaktion på plötslig värme. Jag har frusit lite varje dag till havs och mitt blodtryck hänger inte riktigt med. Det blir till att försöka kyla ner sig med kalldusch och hårtvätt. Oväntat, för en värmeälskande person och det blev en kväll i stillhet.

En Tonfisksallad, var det enda köket klarade av att fixa i värmen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *