Mot Bohuslän

220808

Torekov – Kungsö , 75,0 M

Regn under natten men inget i sikte på morgonen och vi släpper tamparna 7.30. Det är ingen vind att segla för och det blir plåtgenua och stagsegel. Det är mulet men prognosen längre norrut är sol. Det är dit vi ska.

Regnskurarna tornar upp sig runt omkring, men vi får bara enstaka droppar på oss. Solen spricker fram och det är bitvis väldigt varmt och soligt i sittbrunnen. Skönt!

Pommes från en ”doggy bag! Blev som nya i ugnen – lyxmiddag till havs.

Vi slappar, fikar och Mats lagar gatukioskmat (pommes och korv) till lunch. Jag jobbar med datorn, och efter ett antal timmar till havs har Mats ”signat upp” sig för en spanskakurs och klarat det första provet till 100%. 😅

Nidingen – en bekant siluett från havet. Vi närmar oss skärgården.

Det händer inte så mycket till havs annars, det är ganska lite båtar ute (relativt), VHF’en är tyst mestadels, men vi fick sällskap av en Tumlare – den minsta valen.

Vi kommer till Vrångö i kvällssolen.

Vi siktar på Vrångö eller att ankra upp strax utanför.

Framme, efter en lång dag.

Det blev uppankring vid Vrångö och vi fick en mycket vacker och stilla kväll. När vi kom in i viken låg inga andra båtar uppankrade. Hmm, varför då, tänkte vi? Men strax efter oss kom det ett par segelbåtar och släppte sina ankare också. Allt i sin ordning.

Mats har fått kontakt med sin gamla kursare, som vi senast träffade för ca 22 år sedan, och som också seglar i Bohuslän nu. Vi bestämmer oss för att ses i Marstrand imorgon.

Natt i ankringsviken.