Europaturen avslutad

220721

Gedser – Lomma 83 M

🇩🇰🇩🇪🇧🇪🇫🇷🇸🇪

Upp vid 6.30 till en solig och lugn morgon. Allt väl ombord och min yrsel var borta. Hade varit omöjligt att dra vidare annars. Mats fyllde vatten och jag gick och slängde soporna.

Sedan motorgång runt Gedser-udden som är Skandinaviens sydligaste udde. Prognoserna hade lovat en hel del vind och det började blåsa upp efter ett tag. Med vind från sydost till sydväst rullade vi ut genuan och seglade med som mest 14 m/s i byarna.

Sol, vind och värme i en perfekt kombo!

Efter Möns klint hissade vi storen och fick jättefin segling i 9 m/s i slör och halvvind.

Till det sol och värme – en perfekt kombo! Siktet var inställt på Rødvig men vi bestämde oss för att segla hela vägen till hemmahamn istället. Det var fin segling och inget man vill missa.

Mot Sverige!

Så länge det varar, vill säga. Vinden höll sig till Skanör och därefter blev det motorgång resten av vägen till Lomma.

Med vind i seglet!

Med lite vemod för att resan var slut, närmade vi oss hamn. Vi har lärt oss massor, såväl praktiskt som om oss själva. Så glada, och allt lite stolta för att vi satsade och vågade testa på detta konceptet.

När vi kom in i hamn väntade en liten välkomstkommitté och överraskade oss. Stefan och Susanne står vid inloppet och vinkar oss välkomna med den svenska flaggan. Vilken känsla❣️Wow. Vi fick hjälp med tamparna på Cordulas hemmaplats och sedan hade vi en mysig kväll i sittbrunnen tillsammans.

Vilken känsla!

Sju veckor, fem länder och 1600 sjömil bakom oss.

Vad ska man säga? Borta bra men hemma bäst är det enda jag kan komma på❤️🇸🇪

Mot nya mål…

2 svar på ”Europaturen avslutad”

  1. Så härligt att hemresan gick så bra och att ni fick segla lite i värme också. Nu följer vi er norrut mot Bohuslän fast på ett lite längre avstånd än räckvidden på kanal 72 😉
    Kramar från Nostra crew 🤗🤗

    1. Ja, det blev fin segling och kors i taket har vi seglat mer än prognosen hade förutspått upp till Bohuslän också. Nu väntar några fina dagar här och vi sikar på att få plats i naturhamn. Vi följer er också🥰Ni har kommit lång nu! Hade verkligen varit så mysigt att pratas vid på 72. Det är numera väldigt stilla på alla kanaler. Massor av kramar till er🤗

Kommentarer är stängda.