Bra segling

Måndag 24/6

Arkösund – St. Ålö; Bokö Hamnviken. 25 M varav 21 för segel.

Vi drar vidare söderut. LämnarAskersund som är alldeles stilla och lugnt.

En alldeles stilla och lugn morgon i Askersund’s hamn.

Inomskärsled. Alternativa hamnar är Långholmsviken på Väggö, Harstena;  Flisfjärden alt. Hårviken på Hässelön eller St. Ålö; Bokö Hamnviken. Vi seglar från första stund. Går fint men inte supersnabbt i de lätta vindarna. Blir omseglade av en HR 372. Njutbar segling i växlande molnighet men alltmer sol på EM. Beslutade oss för att segla vidare när vi passerade Harstena. Sista biten väldigt trångt så vi gick för motor sista 4 nm. Lade till  på St. Ålö; Bokö Hamnviken. Väldigt fint, lugnt o soligt. Lite mindre kallt i vattnet, 15,6 grader ( var bara 12 när vi gick över öppet vatten igår)

Vacker naturhamn och inte många båtar. Mats badade och vi båda tog en varm dusch på akterdäck. (Är frustrerad över att kopplingen till duschslangen är kass. Det är reklamation på den.) 

I hamn på nästa vackra ställe; St. Ålö. Naturreservat och endast en natts övernattning är tillåten.

Efter det tänkte vi ta en promenad på ön men kom inte så långt. Fanns ingen stig att hitta genom den snåriga skogen. 

Vi kom inte så långt in i skogen.

Vi gick tillbaka och grillade god (dyr, från Finnhamn) fläskarré och njöt av den stilla kvällen i sittbrunnen. Vi fick se magisk älvdans över sjön. 

Älvdans. Magiskt.

En kylig kväll och vi körde värmare som tack o lov fungerar bra och båten blir varm och skön. Det som däremot inte fungerar är kylen, som nu försöker starta och gå igång för bara batterierna – helt förgäves. Temperaturen stiger snabbt. Den fungerar helt enkelt inte utan ström eller motorgång. Tur att vi har den lilla golvställda.