Borta bra

220624

Breskens

Att vakna till smattrande regn och ett dovt muller av åska i bakgrunden, är inget ovanligt på en Midsommarafton. Det var inget undantag i år heller och det var i en mörk och regnig morgon vi började vår dag, Det blev frukost inne i båten, för ovanlighetens skull – den senaste månaden har vi bara suttit inne och ätit ett fåtal gånger.

Midsommar-firande i Breskens.

Regntunga skyar.

Frukosten fixar Mats, alltid lika god. Efter det tog vi det lugnt ett tag och först när regnet lagt sig, gick vi och handlade jordgubbar. Små, fina holländska jordgubbar, €2,49 för 400g. Till det nödvändiga att handla var även allergi-ögondroppar – det är tuffa blomstertider för allergiker. I det stora skeppsapotek vi tagit med ombord, så ingick inte dropparna.

Uppehåll i regnandet och det blir alldeles stilla hamnen.

När vi kom tillbaka blev det midsommarstädning av Cordula. Sittbrunnen (vårt nya vardagsrum) torkades och spolades av och allt saltvatten på vindrutorna putsades bort.

Midsommar-städning!

Efter det var det vår tur att fin-duscha i hamnfaciliteterna. Det kostade inget och det var ok med varmvatten också. Skönt! När det var klart, kom solen plötsligt fram och vi fick full fart för att fixa en traditionell midsommarmiddag.

Selfieduon! Uppklädda dagen till ära.

Klockan halv åtta, med sol i en nystädad sittbrunn, började det kännas som lite midsommar ändå. Men. Det finns inget som går upp mot känslan att få fira med sina nära och kära, i Sverige. Att längta hem är ändå ett bra tecken – vi har ett bra liv hemma!

Slutet gott allting gott! Det blev lite sol och stämning till slut.

Bor man tillräckligt länge i en hamn får man husdjur vare sig man vill eller inte. Gråtruten bakom Mats i bilden har troget besökt oss varje kväll och kollat nyfiket på allt vi lagat och ätit. Den avancerade fågelskrämman, monterad på båtgrannens kapelltak och som finns att köpa på nätet för endast 1000 kr, parerar han väldigt skickligt där han sitter. Imponerande.

Vi har en gäst.

Glad Midsommar!