Stockholm idag då?

Tisdag 18/6

Rastaholm – Wasahamnen 19 M

Idag var dagen vi skulle passera de sista broöppningarna och en sluss för att bli utsläppta i det fria. Vi stack hyfsat tidigt på morgonen och gick i strålande sol och sommarvärme 30° in mot Stockholm. Vänta och vänta, cirkulera o cirkulera och slutligen hamnade vi i slussen i hyfsad tid för att hinna med en sista broöppning.

Sjödrama – öppna eller öppna inte? Det är frågan!
Nästa broar…och slussen!
Äntligen i slussen!
Sista broöppningen – Danviksbro!

Väl ute i det fria körde vi en vända förbi slottet och hade då en tanke på att dra ut en bit i skärgården. Hotande svarta moln med åska i, enligt SMHI`s väderradar, la vi istället till i Wasahamnen. Vi trängde in oss på en för liten plats. Fendrarna låg kloss an mot bommarna. Inte optimalt men vi chansade. Vi hann precis förtöja klart när regnet drog in.

Finbesök på slottet. Danska kungahuset med sin ”lilla” båt Dannebrogen.

Efter regnet kom en nonchalant tysk och la till bredvid oss. Mats cyklade in i Stockholm och handlade lite nödvändigt.

Hamnen mitt i Stockholm – Wasahamnen.

Efter att tysken med sin crew trampat på y-bommen ett antal gånger och fått våra fendrar att hamna nedanför bommen och därmed helt utan funktion mot fribordet, bestämde vi oss för att byta till en annan större eller rättare sagt anpassad plats för vår båt. Vi är numera större än vi tror. Undrar hur länge den känslan håller i sig;-)

Vi lyxade till oss, duschade varmt igen och med varmduschar två dagar i rad var vi garanterat renast i Wasahamnen den kvällen. Därefter finkläder på och en taxi ut till Tegelbackens krog. Små olika rätter som var jättegoda. Kul att testa Marcus meny.

En dag som gått enligt planerna.