Ligga stilla

220712 – 220714

Vlieland

En mysig hamn och stad och här man stannar gärna och det är vi långt ifrån ensamma att tycka. Vi vaknade till en grå morgon men det tog inte lång stund förrän solen var framme. Prognosen hade lovat mulet väder, hela dagen. Det var bara att njuta och för första gången på en och en halv månad hade jag shorts på mig till frukost. (Vi sitter alltid ute och äter.)

Mysig gågata!

Värmen har kommit och det är riktigt skönt. Efter långfrukost packar vi upp våra cyklar och drar in till byn. Vi har ”gjort” Vlieland innan så på den punkten kan man slappna av. Vi promenerar igenom den fina bygatan och tar en lunch och på hemvägen handlar vi på SPAR. Förra gången handlade vi på COOP, som vi gillade bättre med facit i hand.

Vi pressar apelsinjuicen själva.

Vi tar oss runt.

Att se strandade segelbåtar är fascinerande.

Det har blivit mycket tid på havet, lite för mycket för min smak. Jag behöver vara på land en stund. Mats och jag upplever en massa saker gemensamt under dagarna, men den känslomässiga upplevelsen kan vara helt olika. Som t.e.x att passera genom stora farleder där stora fartyg kommer från alla håll, i bra fart. Vi går långsamt och man hinner inte undan utan måste väja och låta fartygen passera väldig nära. Jag tycker att det känns obehagligt att se stora fartyg gå rakt emot oss innan man inser att vi är säkert ur vägen. Mats upplever att det snarare är lite spännande att lägga en strategi för att parera båtarna. Det tar och ger olika energi hos oss.

Bland det godaste man kan äta: Skeppartorsk a’la Susanne.

Både färsk torsk och dill – 5 av 5 i betyg.

Dagar då vi ligger tryggt och stilla är skönt. Vlieland är en förhållandevis lugn hamn. Det är väldigt få båtar som ger sig av tidigt och väcker upp hela hamnen med motorer och bogpropellrar, där ljudet fortplantar sig i vattnet och vidare in i alla båtar. Här sover man gott.

Stilla kväll i Vlielands hamn.