Helgtur; Lomma – Råå

Lördag – Söndag 27 -28/7

Lomma-Råå 24 M

Råå – Lomma 24 M

Till minne av Mino!

Vi kom till båten på fredagskvällen den 26/7. Det efter att den dagen ha sagt farväl till vår fina, trogna skeppshund Mino som lämnat oss efter precis 14 1/2 år. Det var mycket sorgligt. Många tårar under kvällen!

Mino! Vår trogna fina hund som älskade att vara både på båt och havet.

Livet rullar på och det gäller att ta tillvara på alla tillfällen som ges att leva det fullt ut. Det gör vi gärna med våra vänner; Mårten och Helena som gärna hänger med oss ut på havet.

Väderprognosen såg bra ut med lämplig segelvind på ca 8-9 m/s enligt SMHI. Så blev det inte!

Väl ute med hissade segel blåste det stadigt 13 m/s. Inte ens nära SMHI-prognosen. Med gynnsam vindriktning; halvvind och slör så gick det emellertid både fort och bra. Härlig segling. Planen var att gå till Ven men vindbyarna toppade upp på 17 m/s och Mats fattade beslutet att ligga för ankare Kyrkbacken var inte tryggt nog, utan vi tog kurs mot Råå istället.

Friska vindar i härlig värme.
Segla i medvind – kan det bli bättre.

Vi hittade en bra plats men det blev ändå lite trixigt med tilläggningen i hård vind och med någon extra hand från bryggan hamnade vi tryggt på plats.

Väl på plats tog vi välbehövlig sittbrunnsfika. Cava Aperol med goda tillbehör.

Därefter gick vi en sväng i hamnen i stekande hetta. Det blev en paus i Råå’s hamn och där testade vi den lokalt bryggda ölen; Rååöl. Spontant ingen öl som faller i väl ut på den europeiska läppen till namnet, men supergod i smaken.

RÅÅÖL – Internationellt gångbart namn?

På vägen tillbaka blev det en räd i i den lokala Marinbutiken som sålde ut alla Pelle P kläder. Vi blev marint finklädda alla fyra i våra nya tröjor.

Väl tillbaka var det middagsdags och vi fixade med sous vide förberedd ryggbiff och god kantarellstuvning tillsamans med ”mashed potatoes”. Som efterrätt fick vi en fin solnedgång i något mindre vind.

Sous vide preppad ryggbiff med kantarellstuvning, tzatziki och mashed potatoes.
Solnedgång i Råå’s hamn.

Härlig dag och kväll!

Sovmorgon till 8. Därefter frukost i sittbrunnen.

Mörka moln och regnväder passerade över oss och vi tog det lite lugnt på förmiddagen.

Sponsrade av Pelle P? Dessvärre inte, men snyggt klädda är vi.
God lunch under sittbrunnstältet med regnbyarna passerar.

Lunchade med sill och nypotatis och därefter släppte vi loss tamparna. Fortsatt tuff vind 12-13 m/s och vi kryssade hemåt på ett gungigt hav. Bara att hålla i och hålla ut. Varmt dock och inga problem att sitta ute i vinden.

Trygg båt i tuff segling i hård vind.

Gick för motor från Barsebäck och kom i hamn vid 18-tiden. Beställde pizza från La Greppia – underbart goda, särskilt tryffelpizzan.

Städade ur och drog oss hemåt vid 20-tiden. En fin segeltur om än betydligt mer blåsigt än vad vi väntat oss och även SMHI borde vara förvånande.