Fietstocht – 23 km

220617

Vlieland

Vi är fortfarande kvar på den här mysiga lilla ön och det var inte ett svårt beslut att stanna kvar när vinden fortsatt är mot oss. Vi väntar på bra seglings-vindar och de ser ut att komma i morgon. Till de gynnsamma vindarna verkar solen också följa med. Men det ser vi imorgon.

Milsvida stränder

Idag har vi cyklat en lång tur på ön, tillsammans med Anders och Carina, längs fina strandängar som har ett rikt fågelliv. Vi såg stork och det finns gott om vitkindad gås som är mer sällsynt hemma. Det är även en fin växtlighet längs vägen som vi stannade och kikade närmare på.

Anders & Carina på hoj!

Längs vägen fanns ett bra ställe att ta vätskepaus på och det behövdes i värmen som nu verkar ha kommit lite mer på allvar.

Målgång med vätskekontroll!

Vi lunchade i den lilla byn och åt bl.a Bitterballen, ett holländsk mellanmål. Den innehåller en stuvning av kött, vanligtvis med högrev som kokats till en fast ”gröt”. När den svalnat rullas små bollar som sedan paneras och friteras/steks. Serveras med senap. Riktigt gott!

Holländskt snacks – Bitterballen!

Totalt blev det en sträcka på 23 kilometer – och där går definitivt gränsen för sittkomforten på våra cyklar, men skönt att de kan ta oss så långt ändå.

Det blev sedan lite välbehövlig paus i sittbrunnen. Mats mekar med att förbereda för vår gennaker – ett nytt segel och segelsätt som står framför oss att prova. Ny flagga fick vi också uppsatt.

Ny flagga i sprakande fina blå-gula färger!

Efter vår Risottomiddag med fänkål och getost, blev det planeringsmöte i Nostra inför nästa etapp söderut – det är mycket att tänka på. Tidvatten, motström, vind och inte minst om man riskerar att inte få plats i hamnen om vi kommer för sent. Avgångstid blev slutligen satt till 11 med hjälp av en tidvattenvan holländare.

En lite blek, men god risotto. Det gröna ombord trivs inte så bra.