Breskens

220623

Vi ligger på en plats längst ut på bryggan och har en mer privat sfär, för första gången på länge. Lite skönt, faktiskt.

Längst ut på bryggan.

Breskens är en förhållandevis liten hamn och by men har det mesta ändå. Hade det varit en svensk hamn, så erbjuder den ungefär det som en mindre ort erbjuder på västkusten. Söker man hålligång och vill se mer eller mindre lyckade tilläggningar, så är detta inte den rätta hamnen.

En annan båt i hamnen med kreativ touch.

Det är här Lucy, 29 gastar.

Vi cyklar en runda och som den lilla ort det är, har vi lätt att hitta. För de med dåligt lokalsinne eller brist på Google Maps är detta verkligen det rätta stället.

Här går det bara inte att ta fel.
Fina omgivningar och vacker natur.

Vi cyklar längs stranden med målet att gå en runda i de fågelrika våtmarkerna.

Lunch på strand-restaurangen. Bitterballen med goda tillbehör.

Det är mycket folk på stranden och helt naturligt med tanke på att det är 28° i luften – den varmaste dagen hittills under vår resa.

Längs stranden.

Vi siktar på att få se Skedstork – en helt särskild fågel med sin speciella näbb. Vi är inriktade med att gå den 5 km långa rundan runt våtmarkspartierna, trots den tryckande värmen.

Med sikte på Skedstork – ingen värme kan hindra oss.

Vi hinner gå en halv kilometer och sedan blir Mats, som ser ut som ett riktigt fågelskådarproffs med sina målvedvetna steg och kikare runt halsen, stoppad av en dam som på holländska frågar vad det är för fåglar. Det är Canadian Geese, svarar Mats säkert. Hon ser väldigt imponerad ut.

På span!

Efter ytterligare en halv kilometer går vi in i ett litet fågelskådarbås och långt bort i våtmarken kan jag se två stora vita fåglar. I kikaren konstaterar vi att det är Skedstork. Check på det, och genast sjönk motivationen för att gå resten av vägen, i hettan.

Japp, det är Skedstork.

Det blir ändå tre kilometer av den 5 kilometer långa rundan. 28° grader i skuggan.

Förutom Skedstork såg vi Silkeshäger, Skärfläcka, Skrattmås, Kanadensiska gäss och Skarv.

Hemma i båten blir det sedan en välbehövlig dusch på akterdäck (funkar bra i vår privata hörna) och grillning av fläskfilé med smashed potatoes. Innan grillen packas ner igen passar jag på att ta över den för att grill-steka bacon. Funkade toppen! På det sättet slipper man att osa ner hela båten och vi har en nästan färdig Spaghetti Carbonara.

På kaptens plats! Obs! Mina svullna ögon beror på pollenallergi, inte tunga droger. Ring inte polisen.

Under grillningen var jag noga bevakad av en gråtrut – hur ofta har han upplevt en kvinna på akterdäck grillsteka bacon, på en svensk båt. Vi är helt ensamma svenskar här i hamn och det verkade exotiskt när de i affären frågade var vi kom ifrån.

Sammantaget en bra dag i hamn, men tankarna för vårt slutmål med Cordula har dock börjat snurra runt nu. Vi har inte låst in oss och kan styra kosan vart vi vill. Vart är vi på väg, är frågan?

Har ni lust, ni som följer oss, lämna gärna någon kommentar – det hade varit väldigt kul🥰