Ännu längre söderut

Söndag 23/6

Nynäshamn – Arkösund 48 M

Dusch på morgonen. Varm och lång. Härligt att 5-kronors duscharna verkar vara avskaffade.

Lade rutt ned till Arkösund. Snackade med grannarna som rekommenderade Ringsö. Ser fint ut på hamnbeskrivningen. Avgick vid kl 10. Gick söderut via Landsort med riktning vidare förbi Gustav Dahlén.  Öppet hav med vinden mot och motorgång. Bitvis jobbig sjö. Vi satte segel ett par gånger men kunde egentligen inte segla fullt ut förrän vi vände in mot hamnen. 

Lunch till havs. Köttbullar med potatis i tunnbrödsrulle och enbart en halv öl vardera, ska noteras. Plus en del kaffe och Smålandbakelser.

Cordula går väldigt tryggt genom vågorna. Skönt!

Skönt att komma i Hamn i Arkösund. Vi var frusna – enbart 12° i vattnet. När vi gick för att betala hamnavgift bestämde vi oss spontant för att äta på Hotellet; ryggbiff till Mats och hemlagade köttbullar för min del. 

Vi hade lämnat båten olåst med nycklarna i, så det blev en snabb vända tillbaka för att hämta nycklarna för att kunna äta i lugn och ro.

Med internet ombord kunde vår hemsida gå igång under dagen. Trots en del sjögång. Ingen är mer förvånad än jag över att kunna jobba i en gungande båt. Får se hur länge det håller i sig.

Stilla och lugnt, väl i hamn.